Federația „Solidaritatea Sanitară” din România în parteneriat cu Sindicatul „Solidaritatea Sanitară” (Galați) a finalizat cu succes desfășurarea cursului de „Consilier sindical”

Federația „Solidaritatea Sanitară” din România, în calitate de beneficiar și Sindicatul „Solidaritatea Sanitară” în calitate de partener, a organizat în perioada 05.09-11.09.2024 Cursul de „Consilier sindical”, în jud. Constanța, unde au participat 59 de membri ai grupului țintă, rata de certificare a participanților fiind de 100%, persoanele din structura de conducere a unei organizații sindicale afiliată la Federația „Solidaritatea Sanitară” din România având caracter de grup țintă prioritar, respectând criteriul acoperirii geografice cât mai largi și acoperirea unui număr cât mai mare din sindicatele federației.

Cursul a fost desfășurat în cadrul proiectului cu titlul „Dezvoltarea Capacității Administrative și de Dialog Social a Organizațiilor Sindicale din Sănătate”, proiect cofinanțat din Fondul Social European+, cod SMIS 305588.

Cursul a demarat în data de 05.09.2024, având ca obiectiv specific creșterea calității reprezentării membrilor de sindicat prin creșterea nivelului de competență al reprezentanților sindicatelor în urma activităților de formare, pentru a determina mai buna reprezentare a intereselor membrilor de sindicat și a îmbunătăți implicarea organizațiilor în dialogul social de la toate nivelele sectorului sanitar.

În cea de-a doua zi a cursului, 06.09.2024, a fost abordată tema privind drepturile și obligațiile membrilor de sindicat în calitate de angajați, importanța dezbaterii acestei teme fiind în special creșterea capacității liderilor sindicatelor Solidaritatea Sanitară de “navigare împreună cu membrul” prin viața profesională.

Activități practice de seminar din ziua a doua, participanții la curs, persoane din conducerea sindicatelor “Solidaritatea Sanitară” din întreaga țară, dezbătând subiecte de interes despre drepturile și obligațiilor membrilor!

Ziua a treia a cursului de „Consilier sindical”, 07.09.2024, a demarat prin testarea nivelului de cunoștințe al liderilor „Solidaritatea Sanitară” în ceea ce privește Consiliul etic și deontologia profesională, în acest moment fiind instruiți cu privire la Consilierea etică a membrilor de sindicat.

“Probleme etice identificate”, parte a lucrărilor seminarelor desfășurate în data de 07.09.2024, în cadrul cursului de “Consilier sindical”! Activitățile practice și schimbul de bune practici din cadrul seminarului ajută la consolidarea sindicatelor Solidaritatea Sanitară din unitățile sanitare din întreaga țară!

„Discriminare, egalitate de șanse, hărțuire” o temă de interes, care este dezbătută în cea de-a patra zi de curs, 08.09.2024, în interesul creșterii nivelului de cunoștințe profesionale al liderilor Solidaritatea Sanitară din întreaga țară!

“Identificarea exemplelor de discriminare și hărțuire în unitatea în care va desfășurați activitatea”- exercițiu desfășurat în cadrul seminarului din cadrul cursului de “Consilier sindical” în data de 08.09.2024!

Pentru o activitate sindicală reușită este nevoie de pregătire temeinică! Activitatea sindicală nu face excepție de la această regulă! Reprezentanții „Solidaritatea Sanitară” la a cincea zi de curs „Consilier sindical”, au aprofundat și dezbătut tema „Ocuparea posturilor și traseul de carieră”, un subiect de real interes sindical!

Oamenii care construiesc sindicalismul profesionist! Liderii “Solidaritatea Sanitară”, pregătiți pentru activitățile practice și dezbaterile din cadrul seminarelor desfășurate pe tema procedurii evaluării prealabile, echipele fiind formate din Sindicat și Angajator.

Epuizarea profesională a angajaților din sănătate, tema dezbaterilor din ziua a șasea de curs, 10.09.2024, liderii Solidaritatea Sanitară fiind instruiți cu privire la posibilitatea de acces la instrumentul BATEREP (https://baterep.ro/) , care asigură o evaluare orientativă asupra situației profesioniștilor din sănătate, putând fi interpretate ca un prim indiciu privind existența unei probleme specifice epuizării profesionale. Liderii Solidaritatea Sanitară se pregătesc pentru a vă apăra drepturile în mod profesionist!

Evaluarea celor 59 participanți la cursul de “Consilier sindical” a fost realizată cu succes, fiind certificați 100% dintre cursanți! Felicitări tuturor celor care au sacrificat confortul personal pentru dezvoltarea și aprofundarea abilităților de Consilier sindical!


etichete